دکوراسیون مناسب خانههای کوچک
خانههای کوچک ارمغان زندگی مدرن امروز است که ممکن است حسرت خیلی چیزها را به دل شما بگذارد. داشتن اطلاعاتی درباره شکل طراحی و چیدمان فضای خانه میتواند کمک زیادی به شما بکند.
چیدمان خانه های کوچک
با استفاده از ایدههایی که در ادامه این نوشتار از مجله دلتا ارائه خواهیم کرد، میتوانید تجربه بسیار بهتری از دکوراسیون خانه کوچک کسب نمایید. حتی اگر فضای کافی به منظور نگهداری از لوازم مختلف خانه در اختیار داشته باشید هم میتوانید این نکات را بخوانید و تا حد زیادی محیط خانه را مرتبتر از آنچه که هست نگه دارید.
میزهای دایرهای
در صورتی که به دنبال خرید میز اتاق نشیمن هستید، سعی کنید از میزهای دایرهای استفاده کنید. این نوع میزها به واسطه لبههای گردی که دارند، میتوانند فضای بیشتری از اتاق را در اطراف خودشان در اختیارتان قرار دهند. از آنجا که پایه این نوع میزها معمولا در وسط آنها قرار دارد، فضای کمتری از کف اتاق را میپوشاند. همچنین با استفاده از میزهای دایرهای، تعداد افراد بیشتری میتوانند دور آن بنشینند و برای پذیرایی، انجام دادن بازیها، و دور همنشینیها مناسب است.
استفاده از فضاهای دور از دسترس
فضاهای پنهانی که بالای درهای اتاقها، و بالای کابینتهای آشپزخانهها وجود دارند، محیط مناسبی برای تعبیه قفسهها، کمدها و طبقات مختلف است. استفاده از قفسههای باز در اتاقها، بسیار کاربردی خواهد بود.
همچنین اگر میخواهید فضای اتاق را به دو بخش مجزا تقسیم کنید، و در یک طرف آن برای خودتان پرایوسی بیشتری ایجاد نمایید، میتوانید از قفسه کتاب ها استفاده کنید و به این ترتیب از کاربری دوگانه آنها سود ببرید. به این ترتیب علاوه بر آنکه حجم زیادی از کتابها و وسایل را در این قفسهها جای خواهید داد، میتوانید اتاق را به بخشهای مجزا تفکیک کنید.
پردهها و دراپههایی که از سقف آویزان میشوند و تا کف اتاق امتداد دارند نیز میتوانند کاربردی هوشمندانه از ارتفاع اتاقها باشند. حتی اگر در اتاق پنجرهای وجود نداشته باشد، میتوانید با نصب یک پرده دکوری، جلوه بصری بسیار مناسبی ایجاد کنید. این کار در طراحی دکوراسیون میتواند با به وجود آوردن دید بالا به پایین، وسعت اتاق را تا حد زیادی گسترش دهد و برای محیطهای کوچک بسیار ایده آل باشد.
کاربری دوگانه
دکوراسیون خانه کوچک اگر بتوانید از برخی فضاها و وسایل به کار رفته در اتاق، استفادهای دوگانه داشته باشید، بسیار بهتر است. به عنوان نمونه، اگر به اتاق خواب بیشتری در خانه نیاز دارید، به جای استفاده از مبلهای حجیم از کاناپههای راحتی استفاده کنید و اتاق نشیمن خانه را تبدیل به محیطی راحت برای مهمانها نمایید تا در مواقع ضروری بتوانند روی آنها به استراحت بپردازند.
توجه بیشتر به دیوارها
میزهای کنار تخت، یا هر نوع میزی که در کنار دیوارها قرار میگیرند و صرفا به محلی برای انباشت وسایل و نامرتب شدن اتاق تبدیل میشوند، را کنار بگذارید. به جای استفاده از چراغهای رومیزی از چراغهای دیواری استفاده کنید. همچنین میتوانید تاقچههای کوچکی در کنار تخت خوابتان و روی دیوار تعبیه کنید، و وسایل الکترونیکی کوچک یا دیگر لوازمتان را روی آنها قرار دهید تا نیازی به میزهای دست و پا گیر نداشته باشید.
تا جایی که میتوانید قفسهها و کمدهای دیواری را جایگزین اثاثیه بزرگ اتاق کنید. در ضمن یک آینه با اندازه مناسب هم روی دیوار اتاق نصب کنید تا فضای آن را بزرگتر نشان دهید. همچنین این آینهها باعث میشوند که با بازتاب نور در اتاق، محیط روشنتری داشته باشید. بنابراین حتی اگر فضای کافی برای نصب آینه در اتاق ندارید، روی سطح کنسول، قفسه کتاب، یا کمدها نیز میتوانید آنها را نصب کنید.
مبلمان بزرگ
با وجود آنکه با تاکید بر کوچک بودن فضاهای خانه، نکاتی برای بزرگتر نشان دادن آنها ارائه میکنیم، اما استفاده از لوازم و مبلمان بزرگ هم میتواند تا حد زیادی به استفاده بهینه از محیط محدود اتاقها کمک کند. به عنوان مثال به جای استفاده از تعداد زیادی مبلهای تک نفره کوچک میتوانید از یک مبل راحتی یک تکه با طراحی مناسب برای اتاق مورد نظرتان بهره ببرید. به این ترتیب فضای اتاق مرتبتر نشان داده میشود و از شلوغی بیمورد دکور خانه جلوگیری خواهد شد.
اهمیت رنگها
دکوراسیون خانه کوچک باید به شکلی کاملا مناسب و با به کارگیری رنگهایی ملایم، حسی از راحتی و آرامش را به ساکنین آن منتقل کند. سعی کنید از یک طیف رنگی مشخص برای اتاقهای مختلف خانه استفاده کنید تا یکپارچگی رنگی در محیط کوچک خانه حفظ شود. میتوانید از رنگهای نزدیک به سفید، برای تمام دیوارها، سقف و کفپوشهای خانه استفاده و از تنوع رنگی غیرضروری در بخشهای مختلف خودداری کنید.
پوشش پنجرهها و پردهها باید رنگهای روشن ، ساده و بدون طرحهای پیچیده و تا حد ممکن رنگهایی نزدیک به طیف رنگی دیوارها داشته باشند.
کنار گذاشتن وسایل غیر ضروری
فضاهای کوچک همیشه باید مرتب و به دور از شلوغی باشند. سعی کنید هر وسیلهای که به آن نیاز دارید را نگه دارید و لوازم بلا استفاده را بیدرنگ کنار بگذارید. برای حل این موضوع همیشه قانون 90-90 را به خاطر داشته باشید. بر اساس این قانون، اگر وسایلی از خانه را به مدت 90 روز مورد استفاده قرار ندادید، و حدس میزنید که در 90 روز آینده هم به آنها نیاز نخواهید داشت، حتما این وسایل را از محیط خانه خارج نمایید. به این ترتیب با وجود تمام سختی و دشواری دل کندن از برخی وسایل و اثاثیه، میتوانید آنها را از فضای محدود خانه حذف و نظم محیط زندگی خود را بهتر حفظ کنید.